Posty użytkownika Aviti

Od jakiegoś czasu rozwijam hobbystycznie własny hosting serwerów Minecraft (i nie tylko) i myślę, że może to zainteresować kogoś, kto szuka alternatywy dla dużych korpo lub wirtualnych graczy.

Czym się różnię od typowego hostingu?

Nie jestem resellerem. Sprzęt stoi fizycznie w data center we Wrocławiu i należy do mnie. Nie ma tu pośredników ani "cloudu" gdzieś za granicą.

Specyfikacja maszyn:

• Procesory AMD Ryzen 9
    • RAM DDR5
    • Dyski NVMe
    • Ochrona Anty-DDoS wbudowana w każdy plan
    • Łącze prosto u ISP we Wrocławiu

Co dostajesz w praktyce?

Zarządzanie przez autorski panel - konsola, pliki, instalator modpacków, kopie zapasowe i statystyki na żywo, wszystko z przeglądarki. Pełna swoboda jeśli chodzi o silniki (Paper, Spigot, Forge, Fabric i inne), wersje gry, mody i pluginy, bez żadnych sztucznych blokad. Możesz też zmieniać wersję kiedy chcesz.

Kontakt i wsparcie

Piszesz na Discordzie albo mailem i odpisuję ja, człowiek, który zna tę infrastrukturę od podszewki, przy okazji zawodowo jestem Core Network Engineerem, a w IT siedzę od zawsze xD Zero botów, automatów odpisujących i gotowych odpowiedzi z szablonu.

Jeśli masz też potrzeby poza Minecraftem (strona WWW, coś związanego z IT) chętnie pogadam indywidualnie, takie rzeczy też ogarniam, tylko nie ma tego jeszcze w standardowej ofercie na stronie.

Projekt jest hobbystyczny i celowo mały. Zależy mi na jakości, nie na ilości klientów. Jeśli masz pytania albo chcesz coś przetestować, zapraszam na mistycloud.pl - tam znajdziesz też formularz kontaktowy / maila / link do Discorda.